ISKOLÁK ORSZÁGOS RANGSORA

Print Friendly

Örömmel idézünk a Magyar Nemzet 2010.12.09-én megjelent cikkéből. A középiskolai rangsor vidéki iskolái közül tagiskolánk a Boronkay az első helyezett, a tanulmányi versenyeken pedig mind a Boronkay, mind a Puskás nagyon szépen szerepelt.

“Az eredményességi mutatók alapján idén is az évek óta listavezető budapesti Fazekas Mihály Gimnázium számít az ország legjobb gimnáziumának – derül ki a középiskolák rangsorából. Egyre erősebbek a vidéki intézmények is: a szakközépiskolák versenyét például a váci Boronkay György Középiskola nyerte. Van olyan intézmény, ahol a diákok 97-99 százaléka szerzett nyelvvizsgát. A szakközépiskolák közül idén a váci Boronkay György Középiskola bizonyult a legjobbnak. Az intézményben a diákok 39,1 százaléka tett nyelvvizsgát, és átlagosan 77,6 százalék teljesítette a középszintű érettségit. A második helyen a fővárosi Varga István Szakközépiskola, míg a harmadikon a győri Jedlik Ányos Középiskola végzett. A szakközépiskolák top tízes listáján hét vidéki és mindössze három fővárosi intézmény szerepel.
A középiskolák rangsorát a gimnázium diákjainak eredményességi mutatói alapján állítják össze. Figyelembe veszik az elmúlt négy évben nyelvvizsgát tevők arányát, az országos középiskolai tanulmányi versenyeken (OKTV) elért eredményeket, illetve a középszintű érettségin elért átlagteljesítményt.
Ha az egyes kategóriákat külön vizsgáljuk, a Fazekas akkor is tarol: a középszintű érettségi vizsgákon a budapesti gimnázium diákjai érték el a legjobb átlagteljesítményt. A vegyes középiskolák közül a gödöllői Szent Norbert Gimnázium és Szakközépiskola, a szakközépiskolák közül pedig a váci Boronkay György Műszaki Középiskola tizenkettedik évfolyamosainak eredményei voltak a legjobbak a középszintű érettségin.

A tanulmányi versenyen elért eredmények alapján is a Fazekas a listavezető 1269 ponttal. Előnye óriási: a második helyezett ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskolájának diákjai kevesebb mint feleannyi, a harmadik helyezett ELTE Apáczai Csere János Gimnázium tanulói pedig csupán negyedannyi pontot szereztek.

A szakközépiskolák közül a budapesti Puskás Tivadar Technikum, az egri Neumann János Középiskola tanulói zsebelték be a legtöbb döntős helyezést.”

 

Büszkék vagyunk rájuk!

 

 

Leave a Reply

Current month ye@r day *