CSANA képzés

Print Friendly

Megjelent a családi bölcsőde-, napközbeni ellátás-,

munkahelyi bölcsőde-,

képzésre

vonatkozó rendelet!

 

 

Legfontosabb információi:

 

  1. A hatósági jellegű bölcsődei és napközbeni gyermekfelügyeletre felkészítő tanfolyamokra csak minimum középiskolai végzettséggel rendelkezők jelentkezhetnek.

 

  1. Szakképzettnek számít, aki rendelkezik a 40 órás családi napközi működtető képzéssel és munkaviszonyban volt 2017.09.18-án szolgáltatásnyújtóként. Nekik nem kell kiegészítő képzést tenniük.

 

  1. Aki sikeresen megszerezte a 40 órás tanfolyami tanúsítványt, de nem áll munkában  szolgáltatásnyújtó személyként, annak a 100 órás új képzés egységes központi programja szerinti beszámítással egy kiegészítő képzést kell elvégeznie.

 

  1. Elhelyezkedhet az a végzettség nélküli munkavállaló, aki nem rendelkezik tanfolyammal amennyiben vállalja, hogy  6 hónapon belül elvégzi a tanfolyamot.

 

  1. A családi bölcsődében és munkahelyi bölcsődében szolgáltatást nyújtó személynek, valamint a  családi bölcsőde hálózati koordinátornak nem kell elvégezni a 100 órás tanfolyamot, ha rendelkezik valamilyen kisgyermeknevelő (felsőfokú, vagy OKJ-s) végzettséggel.

 

  1. Egyenlőre még nem indulnak sehol a képzések, engedélyeztetni kell, de hamarosan elérhető lesz.

 

 

Leave a Reply

Current month ye@r day *