Kineziológus

Print Friendly

Új térítésdíjas szolgáltatással bővült tevékenységünk. Röviden leírjuk a kineziológia lényegét.

Reméljük minnél több tanulónak, szülőnek, tanárnak tudunk hasznos segítséget adni.

 

 

  • Mi a kineziológia és milyen esetekben ajánlott?

A kineziológia szó jelentése, mozgás-tudomány. A stressz hatására az izmok elgyengülnek, s mivel sejtjeink minden információt megőriznek, testünk jelzései vezetnek minket a folyamatban, hogy megkeressük a probléma gyökerét. Egyszerűen és hatékonyan működő stressz oldás, ami pedagógiai és pszichológiai elemeket is tartalmazó készség,  képesség, és személyiség fejlesztő módszer. Mivel figyelembe veszi a test, lélek, szellem egységét, ezért hatékonyan befolyásolja a test energiaáramlását. Érzelmi stresszek feloldásával energetikai egyensúlyt hoz létre a testben, ezáltal aktivizálja a szervezet öngyógyító mechanizmusát.
A kineziológiával az okot keressük meg a panasz megszüntetése érdekében. Módszerének lényege, hogy feltárja az élet eseményt, ahonnan a probléma ered, amelyet izomteszteléssel végzünk. Ez biztos és egyértelmű válaszokat ad tesztelő számára. Mo.-on a legelterjedtebb  az úgynevezett One Brain irányzat, ami egy gyengéd eszközökkel dolgozó nagyon hatékony módszer. Lelki megközelítésből, de egységként vizsgálja az egész embert. Az eljárás arra épül, hogy minden, ami velünk történik egészen fogantatásunktól kezdődően hatással van további életünkre. Szervezetünk mindezeket a hatásokat tárolja, és egy-egy kezelés során az agyban tárolt információkat kérdezzük le. A sejtek  szintjéről érkező információk minden esetben hatékonyak és megbízhatók. Sokszor nem is tudjuk, hogy a régmúlt  milyen eseményei miatt félünk dolgoktól.
A kineziológia módszerével tehát azonosítható az energia elakadásának helye, amelynek oldása csak úgy lehet tartós, ha egyidejűleg az egykori emocionális töltést semlegesítjük. A jelen csak a következményt mutatja meg, az ok, legtöbb esetben rejtve marad. Korregresszió segítségével kideríthetjük, mikor blokkoltunk le egy esemény folytán és ez az esemény, ma is befolyással van ránk. Az elvégzett korrekciókkal helyreállítható az energiák szabad áramlása. Mivel a módszer a probléma okát a gyökerénél keresi meg és az oldás itt is történik, jövőnk már olyanná válhat, amilyenné tenni szeretnénk. Így szüntethetjük meg a szervezetben lévő problémákat és nem kívánatos viselkedési mintákat.

  • Milyen estekben alkalmazható?

Minden esetben, amikor önértékelésünk alacsony, önbizalmunk nincs, félelmek, fájdalmak, szorongások gyötörnek bennünket, depressziótól, pánikbetegségtől szenvedünk, valamilyen múltbéli érzelem áll a háttérben. A negatív érzelmek stresszként rakódnak le, blokkolnak minket. Megbomlik a test és a lélek egyensúlya és ez hátrányosan befolyásolja jelen életünket, viselkedésünket, egészségünket. A test és a lélek egyensúlya a kineziológia segítségével helyre állítható, a problémák megszüntethetők.

Például a következő területeken:

- tanulási nehézségek,  (dyslexia, dysgrafia)
- önértékelési zavarok
- figyelem, koncentráció javítása
- párkapcsolati problémák
- hallászavar
- látászavar
- alvászavar
- energiahiány
- beszédzavarok
- hiperaktivitás
- szorongás
- viselkedési zavarok
- stressz (munkahelyi, otthoni, iskolai)
- pánikbetegség
- hátfájdalmak
- bőrproblémák
- depresszió
- emésztési zavarok
- gyomorproblémák
- migrén
- asztma
- klimax
- függőségek

Időpontegyeztetés:
Somogyi Kriszta, kineziológus
+36 30 4274509
Skype: somogyi.kriszta38